Kärlek till de små runt omkring oss...

Läste inne på Sofias blogg om känslvågor av kärlek till ens barn som bara väller fram igenom kroppen på en. Särskilt om man haft en konfliktfylld dag så kan man drabbas av dåligt samvete över att man överhuvudtaget kunnat höja rösten åt den bedårande lilla männsikan som ligger där och sover med lätta andetag och lena barnakinder.



en annan liten kille...  

Kom precis hem ifrån veterinären med Gizmo. Han har haft ont i magen/rumpan ett tag nu och står bara och skriker rätt ut när han ska bajsa. :(  I eftermiddags var det värre än någonsin och vi ringde vet. och fick okey till att få komma med en gång. Nu ligger en groggy jycke motvilligt stilla i korgen :), han e så yr i mössan ännu så han vinglar och ramlar om han får gå omkring. ´

- Vad sa nu veterinären?
När han sov så att han kom åt att undersöka honom så kunde hon inte känna något galet, hon tog ett par plåtar och på dem visades det att mjälten var för stor för en hund i hans storlek + att i främre delen av buken så var det bara som "mjölkigt" hon kunde liksom inte urskilja tarmen osv.
Vi fick tid imorgon för UL och hon sa att vi får hoppas att det inte är nått, det kan ju vara en dålig bild....fast alla 3 bliderna blev mjölkiga på samma ställe så hon trodde nog inte riktigt på det själv.


Min lille irriterande gaphals, så himla orolig för vår lilla älskling just nu.....

Kram

IKT - Kokerska

Vilken skön morgon vi har haft här  med bolibompa och  gos i soffan för de små, nybryggt kaffe och läsa GP i lugn och ro för mig.  Misstänker att de kommer vilja ha frukost snart och sen tänkte jag väcka pappan så att jag kan ge mig ut med stavarna en sväng. (hur det nu ska gå med hunden i kopplet?)


Veckan som kommer lär bli hektisk eftersom jag ska hoppa in och laga mat på en förskola samtidigt som jag har mitt vanliga tekniker jobb. *S*  Jag har arbetade extra denna veckan för att kompensera upp de kommande sönderhuggna veckorna.
Det ska bli riktigt skoj att laga mat men det är alltid lurigt i början att laga till 60 pers de första dagarna, måste komma ihåg allergiker, muslimer och vegetarianer. Men jag har gjort det förut och det brukar bli riktigt bra och ingen har klagat hitills. Sen ska jag ju se vad jag ska beställa och planera nästkommande veckas mat.


Nu ska jag plocka fram brödrosten åt barnen......

Höstkänning...

Jaha, då har man brytit ihop och kommit igen kan man säga.  Kroppen har tagit  stryk av all ledsenhet och oro och den protesterar väldigt. När jag stiger upp på morgnarna känner jag mig som 80+ men det ger med sig när jag vart igång en stund.

- Idag känns det verkligen som hösten är på gång, regnar och blåser ordentligt ute. Jag gillar hösten och tycker bara det är mysigt, första gången på evigheter som jag haft lampor tända inomhus :) Snart kommer det lukta sådär kryddigt och underbart i skogen, ut på långpromenad och sätta sig på en hal stubbe mitt i skogen och dricka kaffe och bara lyssna och lukta på skogen....mmmmm. *ler* 



Barnen har ju börjat skolan nu och än är det bara skojigt och glada barn.
Tänk att jag har en grabb i 8:an!
Anton är inskolad på montessori och det går strålande bra men han bli stor fort nu :( 
Just nu är det mycket nya "storabarnsord" alla kläder han tar på sig är "coola" och han ska minsann också ha "blejblej" (bey blade) när han blir stor ponke  :)


grr 

Ansiktsmålade farliga typer :)
batman


kiss i byskorna

Anton satt i badet och lekte med fiskar, gubbar och bollar han sitter där och pratar med actiongubbarna:

-nä, nu e du mamma säger jag!  Sa han strängt till en gubbe som han ställde på badkarskanten

- å du e min pappa, sa ja juh - dumhetel!  Sa han till en annan gubbe med sur röst


- Nu ska ni hamla mat mamma.
 säger den ena action gubben till den andra.......
- gå och kissa först, annars kommer det kiss i byskorna!  säger den andra  gubben då till "pappagubben" *fniss*

- Gissa om Storebror blir lite förnärmad å sina actiongubbars vägnar,  Det är ju inte precis coolt att gå och handla eller att nån inte litar på ens blåskontroll :)


                                                               


GODMORGON?

Jag steg upp kl 5.30, har med svårt att somna på kvällen och sover så lätt att jag vaknar av minsta knyst. :(


Allt snurrar i huvudet och idag ska jag ha möte med chefen hoppas det är givande. Tänker mer och mer att jag borde söka mig bort från den här arbetsplatsen och se lite annat få jobba med nått där man känner sig värdesatt även av ledningen. Ska nog gå in till Af idag och se om de kan hjälpa mig.

 

Känner mig så ensam på jobbet, alla andra tillhör ju arbetslag och samarbetar ju alltid på gemensamma dagar. Jag tillhör inget lag och i år har ledningen bestämt att "övrig personal" inte ska ha nån kickoff. Men jag vet att administrationen ändå kommer åka iväg och äta lunch och planera lite..........men jag då?

Är så jävla trött på att alltid glömas bort, ingen säger till mig vid eftermiddagskaffet, uteluncher, föreläsningar mm

 

 *SUCK*

 

 

Hur blir det nu då?

 

Ja, det kan man verkligen undra.....
Jag har ju jobbat på idag och det har väl gått bra men vid lunchefter ett möte med chefen så skulle chefer och administration åka och äta lunch och vi skulle ses om 20min på parkeringen. När jag kom dit hade alla utom 3 personer åkt och de verkade inte vara så sugna på att jag åkte med dem. Så jag sket i det, jag kände att jag inte hade ork till det idag.
När jag kom ner i personalrummet för att äta min macka och keso så är det fullt där med personal som fixar med sina lunchpåsar. Jättetrevligt har de pratar och skrattar glatt medans de dukar fram :)

Då plötsligt säger en av de äldre kvinnorna som tidigare hört mig och G sarkastiskt skämta om att idag får vi ingen mat, syns inte vi tro? : - Men Lena du kan väl äta med oss det gör väl inget. Du måste ju också ha mat. - Men? säger en annan...Vilket lag tillhör du?

- Eh.... inget, de har inte räknat med mig och g idag...vi har nog glömts bort *ler glatt emot dem*
- Ledning och admin har åkt iväg för att äta men jag orkade inte följa med dem.
- Men? säger en annan... - Varför får inte ni också en lunchpåse att fixa ihop? - Är du inte anställd här eller?

 

- Äsch, säger jag..- Det är lugnt jag äter min macka nu...det går så bra jag är inte särskilt hungrig.  *ler med tårar som börjar bränna bakom ögonlocken* - Fortsätt ni med er lunch nu, jag lovar dte är okey!

Nu svämmar de dumma ögonen över av tårar och jag ursäktar mig och går in på toan och skakar av snyftningar samtidigt som jag förbannar snälla gulliga omtänksamma människor :) de gör ju att gråten kommer. Efter en stund känner jag att jag nog kan smita ut och hämta min macka för att äta den ute istället........... NOT!

Då står 12 kvinnor vända mot mig och en kommer och kramar mig och stryker min kind. Då brister det verkligen och alla gånger jag blivit förbisedd ploppar upp och jag berättar om en av de värsta händelserna,  som faktiskt hände igår: 

 

 - en av cheferna kommer in i personalrummet för att hämta kaffe, han ser inte mig eftersom jag sitter i nedre delen av rummet och käkar lunch. - Jaha, kaffelistan ja...den ska man ju sätta upp sig på säger han. - Nä, jag har redan satt upp dig tillsammans med Lena och H i nästa vecka så det behöver du inte göra. säger O som är vår lilla kaffedrottning :)

- Chefen går fram till listan och tittar på våra namn och säger: - Nä, dom vill jag inte vara med...jag vill vara med någon rolig! säger han och skrattar lite styggt...  Tänkte först att  han hade skojjat på ett djävligt klumpigt sätt men ser sedan att han faktiskt strukit sitt namn fårn vår grupp :( bara för att vi inte passade - inte var skojiga nog.

Jag berättade ovanstående samtidigt som jag ilsket torkade tårarna och bedyrade att jag INTE grät för att jag var hungrig :)  -....som om de inte förstod det...*rodnar*

Det kändes jätteskönt att säga nått till någon, äntligen men samtidigt är det ju nervöst för hur s´nabbt det sprider sig över hela arbetsplatsen *svälj*

Jag återkommer.....John Blund ropar på Anton :)

 


Kräftskiva :)

Jaha, då har man vart på årets första kräftskiva smaskigt och trevligt.  Massor av kräftor, ostar, sallad, bröd och en önskan om rymligare magsäck.  Vi åt, sjöng, spelade boll och de största barnen tog en liten sväng med farfars båt. En alldeles egen trubadur hade vi också makens X's make :) med på skivan fanns också makens syter med sambo + systerns X med sin fru och deras son *hi hi* moderna familjer är bra.


Varför jag sitter här mitt i natten beror på att jag inte tål kräftor och skaldjur nått vidare så nu får jag sota för min glupskhet :(   "Är huvudet dumt får kroppen lida"..........aj aj.

Det börjar lätta nu och snart ska jag nog kunna krypa tillbaks ner i sängen,  en varm kopp the och lite bloggande var nog vad som behövdes för att lugna magen.

/Lena


Godmorgon

Klockan 4 somnade jag äntligen och sov gott till kl.8, tror nog att det får bli en middagslur idag. Vädret uppmanar inte direkt till utevistelse men en sväng till landet hade ändå vart skönt. - Aja, vi får se.
Ska strax äta lite rostade mackor men väntar nog med kaffet en stund till så att magen får en mjukstart :)

Anton sov ända till kl 9 så jag satt här i ensamt majestät och läste lite - skönt.

Nu kom maken ner och muttade nått om att så här mår du ju varje gång du äter kräftor, du ska kanske inse att du inte tål det? *S*



Han fattas mig....

Min lille Anton är på förskolan nu och det är så tomt här hemma när vi sitter och väntar på att få hämta honom. Jag stannade utanför fönstret och tjuvkikade på honom och han är ju så liten - han får stå på tå och diska tallriken trots att de har en pall vid diskbänken :)

- Inskolningen  går över förväntan, när vi kommer på morgonen sätter han sig bums och äter sin medhavda   frukt (varför vänta på nått gott?) *S*och en fröken kommer och gör oss sällskap. Sen plockade de fram snigelspelet och Anton sa bara: - Du hämtar mig sen mamma.  - Puss Puss.

- Snacka om att man blir snopen men samtidigt är det sååå skönt att han själv släpper taget och säger adjö.

 

Over and Out!

 


Inskolning och kantareller

Anton skolas ju in på Casa Montessori nu och idag var det dags att vara själv tills efter lunch. Det gick jättebra men när det var dags för mat så blev Anton jätteledsen och frågade: - Var e min pappa? 

Igår var han ensamn mellan 10 - lunch och idag skulle det förlängas tills efter lunch och uteleken. Vi glömde informera om att efter lunch innebar att pappa inte skulle äta mat med honom på skolan idag. :(
Det hade gått bra till slut och han hade ätit 4 portioner lasange :)

När gossen kom hem klockan 13.00 så var han som speedad och skulle inte sova middag för han skulle "hitta en grej som han hade en annan dag". Jag har verkligen fått använda alla knep för att hålla honom vaken, handla ägg i affären, bada, pussla och bjuda på glass men ingenting hjälpte utan barnet somnade med glassen i munnen kl 16.30 *LER* 

Väckte lilla ilskepottan efter ca 45 minuter och det tog tid för honom att bli glad och go igen och han frågade genast vart glassen var. 

 

När Anton var i skolan var mamman i skogen och plockade svamp och picknickade på medhavd matsäck bestående av paprika och grillat kycklinglår :)
En halv liter gula fina kantareller blev det till grannfruns stora glädje eftersom det var hon som förärades svampen eftersom vi inte äter den.  I utbyte fick jag en bit kaka som barnen fikade på och hon erbjöd sig bums att passa alla barnen om jag hade lust att tillbringa en heldag i skogen med svampkorgen :)

Kramas!


Motigt..... :(

Usch, nu damp jag ner i backen med en duns! Undras just om det är pga att semestern är slut och allvaret börjar på måndag?
~ Dagen började bra, kaffe och GP, skogspromenad med Harry Potter i Mp3 spelaren och sen en sväng till återvinningan med altanrester. -Skönt att slänga saker!!


Men nu har jag ont i huvudet, trött, håglös och deppig. Det ser ut som skit här hemma, rent ut sagt och det känns som om allt hänger på mig om det ska bli ordning igen. ORKA!?!

Vi sitter och kollar på Shrek och Anton ber om en glass till :) , vem orkar tänka på tandtrollen idag?
Det åskade för en stund sen och nu vräker regnet ner iallafall, så himla uppfriskande.
Hoppas humöret blir bättre snart, jobbigt för alla när mamman är nere :(
Skulle helst bara vilja sova, sova, sova.


 


Regn regn regn

Det är så knepigt väder, ena stunden strålande sol och nästa stund kolsvarta moln och regn som vräker ner. Det passar inte alls just nu för jag har ju fortvarande inte fått målat altanen klart. Fönstret i Emelies rum är helt klart och det blev jättefint och i hennes rum återstår bara lite målning, en fondvägg - blå såklart :)

Idag kommer förhoppningsvis farfar hit och hjälper oss med badrummet, golvet ska fixas till så att vi kan ta hit en mattläggare. Längtar så efter att få stå och duscha i en dusch istället för att sitta i badkaret och duscha.
Vi tänkte passa på att gratulera farfar i förskott också och fixa lite mat och baka en tårta. Gott gott!

Kram!



Rassel rassel.....

Usch, vad det rasslar.........
i äggstockarna alltså :)

 

Förnuftet säger att det räcker nu och att vi ska vara nöjda med de barnen vi har. Det börjar ju dessutom bli lite bekvämt nu när Anton också blivit lite större och hyffsat självgående. Vi ska ha tid och ork för alla barn och deras läxor, fritid, problem, kärlek och puberteter.

 

Men hjärtat säger att det vill ha ett barn till att älska, ett barn till att vagga och sjunga för.....amma en sista gång. Tänk om det rentav skulle bli en liten dotter denna gången, tänk om det är en liten tjej som står i tur att födas den dagen mitt ägg blir befruktat........tänk om.

Eller tänk en lillebror till, en liten knutte som stjäl våra hjärtan :)
Jag skulle ha 5 söner och en vacker dotter att vara stolt över och  skryta om.  (det är INTE fult att vara stolt över sina barn)

bebbe

~ Vi får se vad som händer, ett planerat barn, en liten "olycka" eller så kanske vi inte ens kan få fler barn pga min Pco.  ~*~


Mör i kroppen :)

Idag är jag lite mör i kroppen efter en heldag på Liseberg iförrgår med ungarna, på benen hela dagen med fel skor,  ömsom kånkandes på Anton och ömsom körandes vagnen. Anton var hur orädd som helst  och åkte en massa :) .

Enda gången jag känner av den sk. reumatismen är  faktiskt efter en sån dag som igår eller efter kalla nätter som på Alnö.  Har konstigt nog ondare nu än vad jag har på vintern (nästan iallafall), har hört att det ska vara den fuktiga luften här på västkusten som gör det.


 

Igår bytte Rickard fönster i emelies rum så nu kan hon vädra  :)
Det var ett  pyssel innan det kom på plats men fint blev det till slut. Ibland blir jag alldeles impad av han kan min älskling, inte fasen har han bytt fönster förut men lik förbaskat klarar han det galant.  Vad kommer sånt ifrån? Det känns iallafall jättebra att vi kommer nån vart med våra projekt och börjar kunna ana slutet på listan. *S*


Idag har jag vart ute och shoppat lite alldeles ensam, så himla skönt och nu har vi ätit pizza och kebabsallad - gottigott!  Boli-bompa börjar strax och sen är det läggdags för den yngste i familjen, sen är det dags för mamman  att gå ut och motionera lite. Så skönt att promenera med radion i öronen man bara går och går.....

 

Ha det bra!


RSS 2.0