Vilken skillnad det är...

på detta året och förra då jag mådde så pyton och hade högvis med kroppsliga besvär. Massvis med oro och en mage som bara protesterade precis hela tiden, vid jul snurrade allt när jag gick i affärer och jag kunde inte njuta av folk och julandan  i köpcenter mm. Jag rusade in och köpte det jag skulle och skyndade sedan hem igen fullständigt slut och ständigt på spänn för om magen skulle balla ur eller inte. Såg inte fram emot sammankomster med goda vänner utan satt helst hemma med min trygga familj och kurade. Kroppen värkte och jag sov uruselt pga värk, stundtals var jag så yr att jag inte kunde går utan att dra ena handel efter väggen för att hålla balansen. Jag var aldrig hemma och sjuk eftersom det handlade om att erkänna att jag ju faktiskt inte mådde bra.

Vändningen kom i februari  då jag sökt nytt jobb och jag sökte hjälp för min mage och då sa min kloka doktor att jag kanske borde prova en ångestdämpande medicin eftersom hon trodde att en hel del av kroppsbesvären berodde på tillbaka tryckt ångest, stress och oro. Kroppen hittade helt enkelt inget annat sätt för att få mig att slå av på takten och ta tag i obearbetade känslor så den bråkade som tusan för att golva mig.
Jag tyckte att hon var helt "puckad" i huvudet och fräste att jag minsann inte hade ångets utan faktiskt sökte för ont i magen! Hon sa att hon verkligen ville att jag skulle testa och att hon skulle sjukskriva mig 3v fram tills det nya jobbet började så att jag skulle få vila mig och ta emot medicinens verkan i lugn och ro.

Livrädd sa jag till slut ja till hennes förslag och började äta medicinen, i början var jag ganska punchig och hade lite ångest men efter ett par veckor märkte jag att en stor klump i magen saknades och att jag kunde andas hela vägen ner till naveln. Jag gäspade ioffs 10-15ggr i rad som en liten biverkning men värre än så blev det knappast. Jag hamnad på halv normaldos och där är jag fortvarande efter 10 måndader och jag mår så bra :)
Yrseln kommer bara när den "ska" typ vid för mycket datorsittande, magen är underbart bra och jag har inte haft mer än 2-3 skov på hela tiden och den mesta axelvärken är borta och jag sover återigen som en klubbad oxe i samma stund som huvudet möter kudden ;o)
Fy fasen vad psyket kan ställa till det!

Nu går jag med glädje och knör i butikerna, åker gärna till vänner och är inte ens särskillt rädd för magsjuka längre som vart min stora skräck i livet innan pga kontroll bristen. Jag skrattar, flamsar, sjunger  och maken säger att jag är precis som jag var förut innan allt började jävlas med mig . 

Så mina vänner,  lyssna på kroppen, var inte rädd för att prova medicin om doktorn skulle tro att ni behöver det för det är så himla onödigt att kämpa alldeles ensam när det finns lite flythjälp att få. När man har vitaminbrist så tar man vitaminer eller hur...?

Kram Kram

Mina "små" mullar

I fredags hade jag chansen att sluta lite tidigare och då åkte jag och fixade lite fika. Sen åkte jag hem och frågade om någon hade lust att hänga med en sväng ut i skogen och till min stora glädje ville alla mina 3 grabbar följa med :)
Vi tillbringade ett par roliga blöta timmar i skogen som "vikingar", skönt och mysigt var det iallafall.

image245

RSS 2.0