Små bitar av en liten prins......

18781-100

18781-99

18781-98

Baby barn mässa, Ikea och en glad överaskning!

Har vart på mässan idag och Anton hade hur kul som helst i lekområdet, hade jag vart gravid eller haft småbebis så skulle jag älskat den här mässan.

Sen blev det en sväng till Ikea där vi som vanligt hittade massa småprylar som vi inte visste att vi behövde :)

När vi kom hem gick jag dagens 30minutare trots att kroppen var jättetrött och helst ville kastas ner i soffan. Det var så skönt även om det regnade lite och när jag kom hem stod det en överaskning till mig på bordet.

k

Bra jobbat med mässan!

Hälsningar cheferna :)

Osteopat - vad e det?

Jag var ju hos min sjukgymnast igår för första gången på flera månader, hon sa till mig att ta av tröjan så hon kunde kolla på ryggen och skuldran. - AJ! Lena du har ont i den axeln, jag vill att du går till en Osteopat som jag rekomenderar. ..... sa hon. Du är ju fullständigt ihopdragen i skuldran och helt sne i kroppen.

Så nu väntar jag på att han - osteopaten ska återkomma med en tid.
Spännande - tänk om det hjälper?

Jag har fått totalt träningsstopp på friskis eftersom jag tränar när jag upplever att jag inte har så ont men om en frisk männsika skulle haft min värk så skulle de INTE kunna träna. Mina referenser för "värkfri/bra" har liksom blivit lite skeva efter lång tids värk. 
Detta visste jag ju egentligen men jag kör ju en sorts "ont ska med ont förgås" mantra vilket är helt fel. Jag tillgodogör mig inte ens träningen när jag tränar med värk, alltså gör det ingan nytta alls.

Så nu får jag bara promenera 30min/dag i 2-3v och sen öka det sakta eftersom det känns bättre, blir jag yr så ska jag minska tempot och bara lulla runt i skogen och räkna vitsippor eller nått  :o)

Ha det så gott!

Jag e med en South parkare :)

'

Visst är det JAG!?!

Jag är utmanad av....

Humlavännen  :)


äö



Våren är här....

Underbart väder ute så jag och smågrabbarna tillbringade större delen av dagen ute på tomten med, såpbubblor, muminkex och saft.......kan det bli bättre.

bl
vu
go
g

Godmorgon - OJ! vad det regnar... :)

Ett hiskeligt regnväder ute men vädergubben lovade sol till eftermiddagen så vi hoppas väl på det?
Nu ska jag strax till jobbet och röja runt på en av mina nya skolor :)
- Frukost har jag också ätit (duktigt) och en provivashot står brevid mig och ska strax kastas ner i kistan till mackorna.

 När jag var hos doktorn med magen häromdagen så fick jag stränga order att genast börja äta minst 5ggr/dag oavsett om jag mår kass eller inte. Försöka komma igång med gympan trots värkande axel och fortsätta med mina promenader :) Alltså sa hon att jag skulle försöka sköta mig som vanligt även när jag mår dåligt, bara vara lite försiktigare. Gott att höra eftersom man faktiskt behöver en liten knuff för att våga träna igen efter sista misslyckade försöket.

Ha en underbar dag!

Det regnar idag....

men är betydligt ljusare inombords :)

"Försöker tänka att det finns så många som har det jävligare än mig när kroppen bråkar och att mitt jobbiga bara kommer ibland. Jag ska vara tacksam över att jag har en i stort sätt frisk kropp och ett lyckligt sinne. Man ska inte gnälla för ofta.....då orkar ingen med att ömka en och trösta, trösten är så skön att få så den vill man inte vara utan när det är mörkt nästa gång." 

Idag bär det av på fika hos bekanta först och sen på kalkonmiddag hemma hos mamma & pappa. GOTT!
Killarna sitter i köket och käftar lite om vem som ska ha nästa rostade macka, vem som ska ha marmelad....det finns tillräckligt åt alla så varför tjaffsa? Alltid detta tjaffsande, inte en enda gång hitills har någon någonsin behövt att vara utan oavsett om de får först eller sist??? Why?

Kolla vad kul man kan ha när lillebror ska vara påskgubbe :)
j

Hå hå jajajaa....

vaknar idag med hjärtklappning och skakiga ben, jäkla psyke som ställer till det så. Undrar om det är för att det vart så mycket med jobbet osv den sista tiden, jag brukar ju få en reaktion då. Det som är jobbigt är juatt jag blir så rädd för alla kroppens konstiga signaler.

Jag ska skriva ner några nu för att avdramatisera dem:
* yrsel - gammal bekant som skrämmer mig ibland
* ont i magen - samma som ovan fast inte skrämmande bara jobbig
* värkande axlar - aj aj som påverkar spänning och balans
* skakig och fipplig
* Tryck i huvudet - skumt och otäckt
* hjärtat i halsgropen - läskigt
* benen surrar när jag går - obehagligt
* vakna av hjärtklappning på natten - FRUKTANSVÄRT!

Så där, en del av mina demoner som jag tampas med just nu....om en vecka kan alltihop vara som bortblåst men just nu är det  jobbigt.    *generad*
 
KRAM!


Med anledning av ett blogg inlägg....

jag läste om att man uppskattar att få vara barnledig nån gång ibland. Man vill kunna få prata om gemensamma intressen och få äta en god måltid utan att någon annan ska dricka ur ens glas med sin smutsiga lilla mun, slippa torka upp spilld mjölk eller medla mellan tjaffsande syskon.
Samma sak med intimiteten, oavsett om barnen är små och vaknar mitt i kvällsgympan med maken eller när de är tonåringar som aldrig lägger sig så att man inte ens får till den herdestunden med sin käraste. :)

Nu mina vänner får ni tipsa om vart vi ska tillbringa vår första barnlediga natt på 3.5år. Vi vill äta gott, sova skönt och gärna ha en vacker omgivning. Vad är ert heta tips?

Nu ska jag faktiskt krypa i säng med min bok: Främlingen av Diana Gabaldon. har läst mycket om den serien så jag är riktigt sugen :)

Ha en bra påsk!

Jag ska börja sälja me&i :)

Har ikväll suttit i ett 2h långt telefonmöte inför starten som säljare av me&i kläder :) Himla roligt ska det bli och har jag tur kommer kläderna redan imorgon - hoppas!

Inte fel heller att få tjäna lite extra pengar eftersom man ju inte direkt blir rik av att jobba 50%. Känns gott att kunna parkera i halvtidstjänsten och ägna tiden mer avslappnat åt ungarna, stora som små....
Tänkte försöka ha 2 visningar i veckan och då blir det nog bara roligt att få komma ut lite och få fräscha upp sig :o)

För övrigt så värker den jäkla skit-kroppen som aldrig förr men jag har iallafall klarat mig utan ipren idag - alltid något.....magen blir gladare då. Ska börja med sjukgymnasten igen den 17:e och sen går jag och funderar på om jag inte ska försöka mig på att gå till en naprapat som kan känna igenom mig och se om det går att rätta till den där jädra axeln så att jag kan börja gympa igen - längtar!

KRAM!

Vår vår vår vår vår vår

*Trallalala......dumdidum*
Ja de e våren Ja de e våren...som har kommit igen och med den kärleken - trallar vidare.

Det dyker upp små knoppar här och var i rabatterna och de små pelagonbebisarna frodas i fönsterkarmen. Sebban har fått fräknar på näsan efter en dag ute i vårsolen och Anton luktar sand och svett när man hämtar honom på skolan. :o)

Jag har svinont i axlarna och är redigt yr men det skiter jag i idag eftersom jag bara måste få krafsa runt lite med räffsan i skräpet på gräsmattan - hi hi!

vårbebbe

Detta fotot är taget 21/4 2003........tänk vad skönt det måste varit ute eftersom lillungen ligger i bara body och brallor ute på en filt :)

En värmande sol.....

är det många som behöver väldigt mycket just nu så.....


as
Varsågod och låt solens varma strålar smeka bort dina bekymmer och sprida ljus över dem så att skuggorna inte blir lika mörka.

*Kram vännen*

Sjukstuga igen

Här är vi sjuka igen och Partyprinsen har hög feber, ont i halsen och snuva. Mamman och pappan har bara feber och Anton är bara alldeles för pigg för allas smak :)
- Dagen har tillbringats på soffan med 2 x nasses stora film, travelchannel och disney channel. Mat har det blivit lite sisådär med, lite rester från frysen till kidsen och laxfile med haricouvert för mor & far.

Men nu har iallafall mor, minstingen och kissen vart ute och sopat bort gruset på vägarna runt huset, himla skönt att få lite luft och himla skönt att slippa halka runt i gruset :)
Kissekatten har kört race upp och ner i träden och runt runt när vi stökat ute, vårkänslor även där kanske?

Imorgon ska Anton till skolan så att storebror kan få lite vila :o)




Mina killar har blivit med blogg.....

Vi har startat en blogg för mina yngsta söner där de kan få ta så mycket plats de bara önskar.

www.grabbarnas.blogg.se



Partynerver?

16 dansande 9-10 åringar, pizza, chips, läsk, godis och het musik.........
Släng på en showig 14årig storasyster och en rätt cool storebror så är succen ett faktum :)

ds
Kvällens värd i spänd förväntan på gästernas ankomst.

Strax innan sa han till mig: - Mamma, asså jag fattar inte...jag har längtat efter detta jättelänge men nu känns det som om jag inte vill. Känner för att gå hem igen och läsa eller nått.



Festen var lyckad :)

Himla trevlig fest var det och husbandet "manic street teachers" var grymma. Tänk om ungarna på skolan kunde fått se personalen på detta viset :o)
Middagen bjöd på en ny upplevelse för mig och jag tror jag behöver övning för att lära mig tycka om det. - Suschi!

Vassego en bild på en sminkad Lena :)


Det blev inte så sent för mig eftersom jag har haft en jobbig vecka och jag har rätt mycket att stå i idag eftersom Sebban ska ha disco. Nu bär det av för att inhandla läsk, snacks, dukar och nån discolampa :)




RSS 2.0