Blåbär

Blåbär har vi vart ute ochplockat idag, inte massor med ett par liter blev det iallafall :)
Himla mysigt var det iallafall då både Rickard och 3 av ungarna var med.......och hunden såklart. Alla plockar på sitt sätt, Emelie är flitig, Anton plockar ur emelies burk, Sebastian tävlar om vem som plockar mest och hunden plockar slarvigt men girigt :)

blåbär

Angående gårdagens återfall så reagerade magen ordentligt precis som väntat och jag har gjort bot och promenerat 2ggr - skönt! Jag vill ju så gärna att detta ska funka, vill inte vara tjock mer!!!

/Kram - tack för visat intresse.


Återfall!!!

Blääää..... jag har ätit godis! Inte lite godis heller 1 påse Polly, 1 påse jordnötter och en 24 pack med Toffifee delade jag och Rickard på....*urk*  Gissa vem som mår dåligt imorgon? Just nu har jag bara ågren för att jag ätit all den skiten....sista  delen av godisarna ar ju inte ens god :(

Imorgon blir det dubbla promenader och ett allvarligt pepptalk med mig själv, en diskussion om det var värt det....hehe-....kommer jag antagligen inte tycka när magen säger sitt  :)

 

Diskuterar just med dottern ang. kläder och hon vill ha Lee jeans vilket jag nog inte har lust att köpa henne bara pga märket. Tänk att man blivit sin egen mamma på den punkten, tycker inte det var längesen jag tyckte mamma var ursnål för att jag inte fick 501:or.  Vi får väl se vad vi kan komma överens om, vill ju förståss att hon ska känna sig fin hon med det är ju himla viktigt när man är snart 14år.

Natti Natti


Regn och plättar med sylt

Lilleman bestämde sig för att vakna redan kl. 6 idag och jag kan inte säga att jag jublade över det beslutet.
Det finns ju som tur är trevliga barnprogram på barnkanalen så tidigt, man kan ju passa på att  blunda lite med ena ögat då :)

En del av förmiddagen ägnades åt en långpromenad med min lille pilske hund, han bara springer omkring och piper och vill ut precis hela tiden. När man väl kommer ut så får han inte gjort ett dugg.....han bara luktar och sniffar efter tikar.  *SUCK* J-vligt påfrestande när man går där och väntar på att han ska få nått gjort. :(


När jag kom in från promenaden så stekte jag plättar med hälften dinkelmjöl, lättmjölk och smör i smeten :) klart godkända och betydligt bättre ur GI synpunkt än vanliga plättar. Till det serverades varenda syltslurk som fanns i kylen eftersom Anton hjälpte till att duka.
plättar

Efter plättarna blev det Nalle Puh och Heffaklumpen i soffan, Sebban låg i ena soffan och jag och Anton i den andra - skönt. Extra skönt blev det när det började ösregna och åska ute - mys!


Nyss kom storasystern hem ifrån fotbolls cup i Danmark....hon sitter i telefon nu och rapporterar till kompisarna :)

Ha en skön Lördagskväll!


Snickarglädje

En allvarlig släng av snickarglädje har drabbat min högt älskade make :) Det händer inte oftare än vartannat år men när det händer då jädrar går hammaren med vindens hastighet. Nu är utbyggnaden klar som påbörjades vid förra utbrottet, bara målning återstår och den uppgiften faller på mig. (jipi)
Upprätning av rasat staket hann han också med min fantastiska man.

Själv har jag krupit runt i rabatterna och grävt, identifierat och delat växter ivrigt påhejad av en Anton på 2,9år och  tvillingpojkar på snart 4år.
- Där är en murdarr schnigel! - Ska du inte ta bort den murdarr schnigeln? Ska du klippa den, mormor klipper dom i huvet så det kommer bloood! - Får jag hjälpa dig att gräva? - Får vi äta krusbär? - Är dom gröna mogna? (samma fråga 35ggr! )  Tålamodsprövande men nyttigt, inser att det kan bli värre än med en trotsig, frågvis gosse...man kan ju har två på samma gång. Fast då får man ju ioffs. dubbelt så många mjuka kinder att pussa på, 2 söta små näsor att gnussa mot och en  vilt skrikande goding under varje arrm när man genomsvettig ilsket travar iväg bort  från godishyllorna vid kassan ut från affären utan att handla något :)
 - Detta var ju just sånt där svammel som jag inte riktigt vet vad det kom ifrån? Vet du? Vet nån?Vem vet?

Nu har vi iallafall tvättat av oss arbetssvetten och ska korka upp en flaska svalt vitt vin och äta god glass och trligtvis somna i soffan inom 1h.  Mysig fredagskväll m.a.o...*S*

Kram

Sen vill jag bara tillägga att det rasslar ännu...:)


badar



Lördag - dag 2 på Alnö


 

 


Magnus fixar frukost

Magnus fixar med frukosten

 


 

Hinkpojken

Vem är detta?

 


 

Kim övervakar målarna :)

Kim kollar så att vi inte målar utanför :)

 


 

magda o filip
Filip i mamma Magdas knä

 


 

Vidar

Gospropp!

 


 

Vår hjältinna och Melvin

Jannice och Melvin

 


 

Anton nära

Nä, anton har inte tvättat munnen.


 

Rickard

Pappa Rickard tar en paus


3 grabbar

Det gör dessa papporna med :)

badar

Badpojkar

 


Resfeber

 

När ska vi åka till ett annat land? När ska vi åka flygplan mamma? Alla barnen i min klass flyger till andra länder.....ska vi flyga till Öland? Frågorna är många, många fler än en mamma kan svar på :)
Svårt för en 2:a klassare att förstå att de andra barnen inte är 5 syskon i sin familj utan på sin höjd 2 och att en resa för oss alltid kommer att bli mycket dyrare än vad kompisarnas resor kostar. Allting blir väldigt dyrt när man har fler än 2 barn, alla familjerabatter baseras på 2 barn och inte på 5.

 

Men idag har vi iallafall vart inne på fritidsresor och preliminär bokat en vecka på Lanzarote i Januari - Iiihh!
Enda stora lägenheten  som fanns,  för i resebranchen får man inte vara fler än 6 pers. som reser tillsammans. (?)
Vi ska tänka lite till och räkna pengarna en gång till....är det värt det? Att tömma bufferten helt? Vågar jag flyga? Om vi inte gör det nu, när har vi de pengarna igen och om vi väntar kommer de största barnen vilja förlja med senare då? 
- Aja, jag har iallafall redan resfeber tropts att i inte bestämt oss ännu :)

 

Anton var överlycklig när vi var inne i stan eftersom det kryllade av "tågvagnar" och man fick åka hiss och rulltrappa för att komma dit vi skulle. Han såg massor av polisbilar (taxi) och lyckan var total när han fick en Bamseballong inne på resebyrån *hi hi*

Nu är det dags för te..........
............på återseende.........


Alnö - dag 1

Siri och Felicia

Siri
och Felicia - 2 småtjejer som spanar in varandra

 


 


Jag och Vidar spanar in varandra

Jag och Vidar spanar också in varandra

 


 

Anton räknar

Anton räknar

 


 

Vaddå? Vi gör inget bus!

Felicia, Sebban och William - Vadåå? Vi gör inget bus!

 


 

Moltas blåöga :)


Moltas blåöga :)

Moltas blåöga :)

Balansgång

Siri och Anton balanserar

 


 

Sebban myser i sängen

De små barnen väsnades en del så Sebban gick och la sig och läste istället

 


 

Det är MIN bok!

Det är MIN bok!

 


 

Godnatt

GODNATT!


 


Semester

Jaha, då var man inne på sin 3:e semestervecka och den 15/8 känns alldeles för nära :(
Det är så mycket som inte är positivt på jobbet nu så det är svårt att uppbåda orken att gå tillbaks full av energi efter en välbehövlig semester. Vet ju tex inte om jag har jobbet kavr vid årsskiftet för att bara nämna en sak.

Just nu står maken på altanen och sätter upp de sista brädorna på tillbyggnaden som vi gjorde förra året - säger lite om familjen lorensson va'? Fast det är hopplöst tråkigt att prioritera huset när det är så mycket annat som känns viktigare. Men nu har vi "tummat" på att få gjort en massa jobb denna veckan som släpat efter i både ett och två år :)
Jag fick rensat den stora rabatten på baksidan igår och idag handlade jag lite nya perenner till framsidan och när jag kom hem insåg jag snabbt att där får inte plats en enda blomma till så nu måste jag rensa/dela/´slänga en del i den rabatten. *ont i hjärtat att slänga fina växter*

Ska testa att lägga ut de första Alnöbilderna här i bloggen, åtminstone tillsvidare....sen får vi se vart dom hamnar?

Okey - då kör vi!


Flyttar in och presenterar mig igen :)

Nu ska jag också blogga :)

Har för mig att det kan vara nyttigt för mig och mina närmaste. Jag pratar ju så förskräckligt och detta är ju ett sätt att prata på utan att tvinga någon att lyssna. Jag behöver verkligen säga allt det där som jag säger men det är ju inte helt säkert att den som lyssnar behöver höra det.

Det där med ord är ju dubbelriktat, det betyder en sak för talaren men kanske nått helt annat av lyssnaren - tror jag mig veta iallafall. Om man som jag har en hel massa att säga men kanske inte alltid hanterar orden så varsamt utan strör dem lite vårdslöst omkring sig så är detta kanske ett sätt att mildra skadorna av ovarsamt framkastade åsikter.....eller inte?

En hel del vikt kan det också komma att handla om här i min Blogg, jag strävar efter att gå ner ca 20 kg och har precis tappat....eller tappat och tappat - precis kastat de första 2 kilona bakom mig någonstans med hjälp av GI metoden :) - Jepp, ännu en trend jag hakat på, snart är jag nog riktigt inne....eller kanske inte?

Nog för denna gången! Det är alldeles för tyst runt lillgrabben så det är dags att lätta från soffan och gå och kolla vad han har för sig.

Bye Bye


RSS 2.0