Länge sen......

jag skrev något här inne, har liksom inte orkat. Yrseln har väl gett med sig någorlunda jag har fått 3 olika "diagnoser" från 3 olika doktorer, en pencillinkur, en remiss till specialist och en remiss till sjukgymnast :)
Vad ska man tro?  - Jag har en bakterie som behöver gymnastik? 
Allvarligt talat så tror jag att en del av det är psykiskt, en del är ifrån axlar och nacke och resten vet jag inte.....?
Helt klart står det iallafall att det inte blir bättre av stress, de gånger jag vart in till jobbet under de här veckorna så får jag jätteyrsel när jag kommer hem :(


Men idag har jag iallafall inte sovit på dagen, kunde åka ut och kolla efter stövlar. Ville ha ett par fina ljusbruna men hyste inget större hopp om att hitta några. Det är inte lätt att leva på stor fot när man är kvinna.

Till min lycka hade de flera stövlar som jag kunde ha och jag ställdes inför ett för mig ovanligt men angenämt problem, jag skulle välja bland alla fina stövlar. Efter många provningar var jag svettig som efter ett jympa-pass och kom fram till att jag skulle köpa en svart stövel som har lite mc-stuk över sig - Jättefin!  När jag skulle betala såg jag att dragkedjan såg lite knepig ut längst ner och ville ha ett annat par och det fanns ju såklart inte :(
Men säljaren var gullig och ringde varenda butik i göteborgsområdet och till min lycka fanns det ett par kvar i sista affären hon ringde och de läggs undan till mig!!  *lycklig* Imorgon ska jag hämta dem :)


Imorgon ska jag ringa polisen och anmäla att D.s mobil blivit stulen under en idrottsdag. HAn lämnade telefonen till idrottsläraren och hon la den i sin tur i en back avsedd för värdesaker. När D kom tillbaka efter skoljoggen fanns inte telefonen kvar i lådan fastän han var ibland de första. Hans lärare säger att de har koll på de fåtal elever som sprang i mål före D men att vi nog aldrig får se den telefonen igen.
- Skitungar som inte vet skillnad på mitt och ditt!!!


Det blir bättre igen, på måndag mår du nog bra igen.....

dessa ord får jag säga till mig själv gång på gång nu och jag behöver verkligen all uppmuntran och pepping jag kan få just nu. Inte nog med att jag har "godartad läges yrsel" jag är inne i världens skov med magen också ont, matt, körig och aptitlös :(
Jag antar att yrseln i sig inte gör saken bättre utan snarare tvärtom....yrseln ger oro och oron ger ont i magen som ger oro....SKIT!
Men jag är inte helt säker på att doktorn har helt rätt eftersom en del av yrseln kommer direkt i samband med att magen ska börja "köra". Jättejobbigt att bara bli helt yr och matt sådär plötsligt man vågar ju knappt gå och handla med barnen för när det snurrar så är det lite svårt att koncentrera sig på vad de hittar på.

Jag har gått ner 2 kg hitills men det är liksom inga roliga kilon utan jag hade hellre sett att jag kunde äta och må bra. Jag orkar ju för sjutton ingenting utan direkt efter varje liten ansträngning som tex trapporna så måste jag sätta mig och vila. Igår kände jag mig hyffsad och yrseln var inte så farlig utan jag städade och röjde här hemma. Men det får jag visst sota för idag  :o´(


Fast mitt på dagen mådde jag hyffsat och kunde åka hem till kusinen och snuffa på nya lilla bebisflickan :)
Jag och lillaman var där i ca 1,5h sen hämtade vi storebror på skolan och sen bar det raka vägen hem till soffan för att sova i 2h med lillkillen på magen - det var längesen vi sov på det viset.  Skönt!
En liten promenad med vovven blev det ju också, A höll i kopplet hela tiden och sa till hunden att stanna, vänta och gå i busken :)



Men det är ju inte helt eländigt  utan ibland måste man ju flabba lite tillsammans också :)

flabbarlillhusse

Lever i en karusell

Jag fick gå hem ifrån jobbet idag igen pga yrsel, den här yrseln blir bara värre och värre :( I förra veckan trodde jag att det berodde på stress, sen på axeln och idag vet jag verkligen inte vad jag ska hitta på för att lugna min oro.  Jag kände mig lite risig imorse men jag tog det lugnt och gick lite senare till jobbet.


Jag fick gjort den hel del av mina "att göra bums" grejjer och var bara lite småyr men inget som inte gick att nästan ignorera. Ända fram till nästan lunch funkade det då jag böjde mig ned efter en tappad skiva, när jag reste mig kändes det som om någon drog en luva över huvudet på mig. Jag tänkte att det går snart över igen men det blev bara värre, benen blev blytunga, världen snurrade och huvudet dunkade.


BS-sa till mig att jag nog behövde äta nått och vi knatade ner till bamba men det funkade inte alls utan jag fick ställa min tallrik och trava ut i friska luften. Jag tänkte att jag  kanske kan "gå av mig det" och satte fart upp och ner för backarna runt min arbetsplats men det funkade inte heller eftersom jag drabbades av en fruktansvärd törst.


Jag har vart väldigt törstig sista tiden och ständigt sugande på en tablett eftersom munnen är torr som papper. Jag gick in efter min ständiga följeslagare vattenflaskan och då började även magen säga ifrån och jag fick gå in i hemlighuset som tur var valde jag en handikapp toa med stadiga handtag runt om att hålla sig i för världen snurrade bara snabbare och snabbare när jag satte mig ner. Nu blev jag ju rädd också :(
Jag vinglade iväg till mitt skåp och hämtade handväskan och bilnycklar sa till att nu drar jag och att jag mår faktiskt pyton. E frågade mig om jag haft nån fästing, kunde det vara borrelia?


Bilresan hem gick bra men det kändes som om jag inte riktigt var "med", väl hemma fick jag stupa ner på soffan och världen bara snurrade fortare och fortare. Ringde VC och talade om att jag mådde apa och att detta inte var psykiskt något som de alltid vill ha det till. Jag sa att naturligtvis fanns det inslag av ångest också men det var bannemej inte det som gjorde att jag sluddrade och att världen snurrade,  tala aldrig om att du haft PÅ om du ska söka läkare för då slutar de liksom lyssna och lägger dig i facket "psykiskt instabil med ångest symptom" .  Sköterskan tyckte iallafall att det lät som om jag skulle åka och sätta mig på akuten och att jag absolut borde kolla upp det här......men sitta på akuten om man inte ens kan sitta upprät? Det får vänta tills imorgon....



R jobbar över och de stora barnen är änglar, D har lagat  ugnspankaka till middag, S har plockat ur diskmaskinen, V har fostrat sina yngre bröder och E har hjälpt till med en extra famn till lillebror.

Jag känner mig lite bättre och kan sitta upp nu, har ätit lite och tagit en kopp kaffe....försöker  f bort alla tankar om vad sjutton detta beror på? Otäckt är det iallafall.


Kramas....

Friskis invigning :)

Idag var det nyinvigning på "mitt" friskis som fått större omklädningsrum, fler duschar och ett alldeles nytt fräscht gym. På måndag kör de första passen igång och hoppis och skuttis korten släpps, tyvärr kan jag nog inte träna på måndag eftersom R behöver jobba över några timmar.  Längtar verkligen jätte-jättemycket efter att få gympa igen, har kort för gymet med så det ska jag också försöka klämma in imellanåt.


Hundrapport

Gizmo äter antibiotika och kortison nu, han ska bli mycket bättre bara över helgen annars får de ta in honom igen. Har telefontid med veterinären på måndag och ska då få veta vad vi gör härnäst.


Nu ska vi kolla på film

RSS 2.0