Julavslutning :)

Sådär ja, nu har 3 av de stora barnen haft skolavslutning och den 4:e slutar imorgon men han är sjuk och kan inte gå på sin avslutning.

Himla vackert i kyrkan med julspel och tända ljus. Sebastian skulle ju sjungit solo men det blev ändrat i sista stund (?) och han fick bara sjunga i kören men det var ju fint det med. Ìmorgon ska jag ut på julbord med jobbet och det ska bli mysigt, hoppas bara att barnvakten ställer upp eftersom maken också ska ut med sitt jobb på "kick as".

Vassego, ett par bilder från en stämningsfull kyrka.

seb
Om ni kikar noga kan ni se en diskret röd pil som pekar på min fina son.

a

Det blev trist att sitta stilla i en hel timme så Anton körde lite show i mittgången i kyrkan.

Tomteskräck :)

Min lille 3års grabb och jag satt och pratade om tomten förut och det är väldigt spännande att han ska få träffa tomten. Jag  sa att nu är det inte långt kvar innan tomten kommer till dig med många paket.
Då plötsligt åker en liten darrande underläpp ut på Anton och han brister ut i storgråt och snörvlar:
- Jag vill inte ha många paket! Jag vill ha en paket av tomten med en helikopter i.
* lilla hjärtat då, det blev för spännande och en julklapp var absolut tillräckligt*

Sen sa han förut att han också var en stor kille som slutat med napp nu efter att ha hört att lillla Emilia slängt sina nappar i soptunnan. Nu ligger han och sover i sängen utan napp och imorgon så åker vi och köper den där hett efterlängatde helikoptern :)

Aha, nu vet jag!!

Sa lille 3 årige A till mig för en stund sen när vi satt och laddade över bilder från kameran,  bla kort på honom och storasystern när de "degade" chokladbollar.

" - På min kola (skola) så degade vi också, vi degade inte bajskorvar. Vi röllade bollar ront, ront så....*rullar de små händerna om varandra* vi gjorde såna deg-katter med rossin på! (Ni hajjar va?)"

Vart i stan idag igen och fick nu handlat nått till systerdottern och en grej till min lilla mamma :)

boll2

Visst är de fina mina degare :)

Julklappar

Jaha, så kan vi bocka av ett par av barnen som helt klara och de andra är nästan klara. Känner mig väldigt nöjd med barnens julklappar i år och det ska bli himla roligt att se deras ansikten på julafton när de öppnar paketen :)
Vad min älskade R ska få är ett mysterium, har ingen aning ännu men kommer nog på nått så småningom. Han är ju ett teknik freak men det gör ju inte precis saken lättare *asg*

Imorgon fortsätter jakten på de sista julklapparna (hoppas jag) D ska också hänga med in och handla lite julklappar till sina syskon.


Trevlig helg och en fin 3:e advent önskar jag er.

Jaha....

vad ska jag skriva om idag då? Har ju vart myckt gnäll det sista och det vill jag inte skriva idag....hmm.
Jo, jag har vart hos den nya sjukgymnasten och det var rackarns vilken proffsig tjej :) Känner att jag litar fullkomligt på henne och inte en enda gång sa hon till mig att lära mig koppla av eller att se över mitt liv *asg* Fick med mig ett gummiband hem som jag ska använda som träningredskap, mycket tjusigt liknar faktiskt falukorvsskinn i färgen - snyggt!

Sen kan jag ju säga att jag blev väldigt varse att man numera får passa sig med vad man säger och gör i närheten av Anton...det där med grytor och öron ni vet. Iallafall så är jag väldigt pryd vad det gäller fisar (rodnar) men när det bara är jag och Anton så brukar även jag släppa väder.
Imorse var det bara vi och jag gjorde ovansagda( lite diskret) varpå Anton överlyckligt och högt utropar:         - Ha Ha, du fisade....jag hörde det!
Hrm, lagom kul om han skulle göra så på "allmän" plats :o)

Ha det underbart!


Vilken Helg!!!!

I helgen har vi vart i skåne på 60års uppvaktning, ganska trevligt med julbuffe' och trollkarl till allas stora förtjusning. Han var grym den där trollkarlen och Sebastian och jag kunde inte genomskåda ett enda nummer trots att vi satt alldeles nära :)

Vi reste hemifrån kl 10.30 och kom fram till Malmö vid 15 tiden och rusade då till en buss som vi fmåste ta för att komma till nästa stad där festen skulle vara.  Den jäkla bussen skulle vara nån sorts pendel/direktbuss men det tog hela 25min innan den ens lämnade Malmö (?) vilken direktbuss va?
- Framme i nästa stad kl 16.30 och där fick vi iallafall skjuts till hotellet av våra värdar (kors i taket) en sträcka på säkert 1.5km. På hotellet dundrade vi in på våra rum helt slut efter resan när vi insåg att festen skulle börja om mindre än en timme - SUCK!

Festen var som sagt ganska trevlig men när kl var 21.15 bestämde sig värdparet för att det var dags att dra hem till dem för att fortsätta festen där. Ganska snopet för mig eftersom jag ju hade åtminstone 2 svintrötta barn (en sov i vagn). Vi hade bokat hotell nära festlokalen så att  barnen skulle kunna vara själva där när de blev trötta men den planen sprack ju bums när planerna ändrades. - SUCK nr 2

Så klockan 22 låg alltså jag och barnen i sängen på hotellrummet och läste Kalle Anka medans maken fick traska med partyprissarna en sväng.  Jag har alltså rest i 6h för att vara med på en fest i 3h och sen ligga på ett hotellrum och läsa serietidningar, ehh?

På söndagen reste vi tillbaks till Malmö direkt efter frukost för att gå och strosa i stan fram tills tågen hem skulle gå kl 14.30. - SUCK nr 3.....de öppnade inte butikerna förrän kl 12.00 i Malmö??? Tur att Burger King finns :)
Men staden i sig var alldeles förtjusande och det gick turer med häst och vagn inne i centrum. Tomtens hus fanns vid ett stort torg och där inne satt tomtemor och tomtefar. Anton smög blygt till tomten sin napp och då berättade tomten att den skulle han hänga i sin napp-gran hemma hos sig.

Kontentan av detta då?
Åk gärna tåg men kosta på dig att ta taxi till och från stationen och res inte sammanlagt 12h för att vara på ett kalas i 3h :o)


RSS 2.0