PCO

har jag ju.....fick diagnos för 1 år sedan ganska precis och imorgon ska jag till Sahlgrenska kvinnosjukvården och träffa en doktor. Vad han vill mig vet jag inte riktigt men det lär jag nog bli varse.
Skulle vara himla skönt att få igång kroppen igen och få tillbaks de där månadsgrejjerna som man bör ha som kvinna. Tant röd har jag inte sett till sedan Maj 2005, "även skatan e vacker när man ser henne sällan" . 
Det innebär iallafall även hjälp för försöka gå ner i vikt och det är ju inte fel det heller :o)
Sen innebär ju den här sjukdomen så mycket mer tunga besvär men de kanske lättar nu om jag då äntligen får hjälp?

Anton har tillbringat dagen vid havet med förskolan idag och berättade besviket att han inte kunde uppfylla löftet han gav mig igår. "då ska jag fånga en krabba till dig, sen kan du steka den. Fast den e levande!!!"
En väldigt smutsig, solbränd, trött och lycklig kille kastade sig i mina armar och ville inte gå ett steg till utan skulle prompt bli buren till bilen. Han sa lite beklagande att de andra barnen tog ALLA krabborna :)



Godkväll

Kollar med ett öga på Greys Anatomy och funderar på om jag orkar gå ut i köket och sätta på te :)
En rätt loj tillvaro alltså, längtar lite till sängen och berättelsen om Pi (min bok) en fantastisk historia som verkligen får en att tänka lite extra....mysig.

Vi var och firade min kusin förut som tog studenten, så söt tjej med hela vuxenlivet framför sig :o)
Mormor, farmor, fler kusiner och vänner till studenten var också där, himla liv ett gäng unga damer kan föra......särskilt med en kvälls festande framför sig. *ler*

Nu är det dags för sängen....... bums tror jag bestämt.....*gäsp*

KRAM!

Grattis på morsdag!

Alla goa mammor därute :)

Jag fick sovmorgon och blev sen väckt med kaffe och paket på sängen. Jag fick en bok av Eva Dahlgren som verkar himla mysig "Hur man närmar sig ett träd" och en tom skrivbok som får ligga och vänta oöppnad tills jag vet vad som ska fyll den. I Lööööv tomma skrivböcker!!!
Sen fick jag Giraffens tårar av Sebbe och  den har jag redan så när jag talade om det för honom sa han:
- Aah, jag vet men kvittot ligger i boken så jag tänkte du kunde byta den fast jag vet ju att du tycker om den  boken :)   *underbara unge*

Nu på eftermiddagen var vi hos lilla mamma och käre far och gratulerade dem. Mamman fick en skrivbok, go penna och en fin rosablommig tekopp + mammasmirakel te :) Pappsen fick hängmatta och Stenhuggaren av Camilla Läckberg.

Jag har precis själv läst ut Predikanten av C. Läckberg och är faktiskt förtjust....första kriminalromanen jag läser och den var riktigt bra :)
Nu kan jag inte bestämma mig för om jag ska börja med Dahlgrens bok, Berättelsen om Pi eller nästa Läckberg bok - angenämt besvär va?
Har de 2 första ur en omdiskuterad serie här hemma i hyllan av Diana Gabaldon,  en episk kärlekssaga med en kvinna som kan resa i tiden minsann.....något för dig Karina?




Lördagskväll

Lördagkväll och lugnet börjar lägra sig över det Lorenssonska palatset, Anton sover, Sebba kollar på film i sin säng och David spelar väl wow. Mannen och jag kollar på discovery och dricker rabarber och grädde te. Rätt mesigt te faktiskt inte alls som jag hade tänkt mig. Imellanåt får jag skutta upp för trappan till toan för min mage bråkar med mig idag igen  - bläää!
Men jag känner trots det att jag nog skulle kunna käka mitt lördagsgodis ändå, låter dock bli för att inte riskera att reta upp den rackarn mer :)

Tidigare idag var vi ute och inhandlade födelsedag/morsdags presenter och Anton blev mäkta sur för att vi inte gick in på BR och köpte en dinosaurie till morfar som fyllt år. :)
- men morfar har INGEN erusaurier. sa den lille mannen upprört.
Klart att morfar också vill leka med dinosaurier fattas bara annat och vad kan man rimligtvis önska sig att få i paketet än leksaker???

Sen är jag döimpad och ganska inspirerad av min Karina.............men det visste ni nog va?  :)
Jag hänger snart på tåget mot ett sundare liv.......... tut tut
(ska bara kunna äta först )

KRAM!

Universeum

Igår tillbringade vi dagen på Universeum - Himla mysigt ställe!

18781-101

Anton spanar in i djupet efter spännande fiskar........

18781-102

......sakta kom två tysta skuggor glidande.





För 6 år sedan var vi i skagen....

på bröllopsresa :)
I år firade vi dagen med en natt  i en svit på Varbergs kurort med 4 rätters middag, vin, promenader, kärlek  och melodifestival på tv :)

Helt underbart att få tala om allt möjligt och omöjligt undertiden som man äter god mat och dricker gott vin. Visst längtade vi efter barnen men det är väl så det ska vara även om det bara var en enda natt och vi ringde faktiskt inte hem en enda gång - stolt!


 18781-106



o



o


l

Vilat lite...

har jag faktiskt gjort idag, är nog inte så dumt att låta kroppen få vila lite efter sjukdom. Jag har gått här hemma och småpulat lite med tvätt och skåpstorkning sen sov jag en timme på soffan - SÅ gott det var!


Nu ska jag strax gå ut en runda med hunden och sen ska jag krypa ner i badet och läsa min braiga bok, Predikanten av Camilla Läckberg.

Funderar mycket på vad jag vill göra när jag blir "stor"?
Lärarutbildningen verkar ju lite kört nu när man lyssnar på nyheterna om arbetsbrist för lärarae om några år. Sen har jag kollat på en KY utbildning i administration och personalfrågor......jag vill ju arbeta med service på nått sätt??
Känner mer och mer att jag inte riktigt orkar med det jag gör nu, det är rent utsagt görtråkigt!!!

18781-102

Lyckan var total när liten fick sitta med stor på moppen, total tystnad rådde :)

Krax Krax.... :)

Har åkt på världens förkylning och du vill då rakt inte höra mig sjunga just idag :)

Den bara hoppade på mig igår eftermiddag sådär nästan utan förvarning, eller jag har vart lite kraxig i halsen men det trodde jag bara var pollen? Vaknade imorse av att kroppen värkte och ögonen inte riktigt orkade hålla sig uppe trots att jag vill vakna.
Gick upp och tog sällskap av i soffan av 2 vetevärmare, en varmvattenflaska, Anton  och en filt. Tog 2 tabletter och bara väntade och hoppades att de skulle verka fort så jag skulle orka göra lite te och värma insidan med.
Varför jag inte väckte R? Tanken slog mig liksom inte utan jag hasade runt här som värsta superhjälten i raggsockar och tjock filt ena sekunden bara för att i nästa stå ute på balkongen i bara linne och trosor för att jag svettades så :)

Kan jag skylla detta på Osteopaten med, tro?

KRAM!!!!

Pollen, pollen......

jävla pollen!!!


Jag var hos Osteopaten igår och han ställde mig till att börja med framför en spegel i bh och trosor medans han satt på en stol bakom. Jag fick böja på ryggen, böja ett knä i taget och där såg jag tydligt att när jag "neg" med vänster knä så hängde hela vänstersidan med framåt, nedåt. Sen satt vänster axel ca 7cm högre upp och man så tydligt hur "mittpelaren" i kroppen liksom krökte sig för att anpassa sig efter snedheten.
- Ha Ha, sa han... - jag gillar folk som är yra i huvudet när de går eftersom jag brukar kunna hjälpa dem så bra.

Sen fick jag lägga mig på mage på en brits och han petade lite på mig och vred min nacke åt bägge hållen och mot vänster kärvade det såklart,  sen satte han handen mellan rumpbenet och en av groparna i ländryggen och tröck till och sen höll han handen still där och en hand högre upp på ryggen.
(jag tänkte: - Hallå? Det är axeln jag har ont i, vad gör du med min rumpa??)

Sen känner jag plötsligt hur det börjar liksom pirra under huden där han håller handen och det kryper uppåt, jag blir illamående, svettig och slutligen kommer världens djupaste suck ur min kropp. - Det var skönt sa han, tack tack, nu vänder du på dig.
- Sen vände jag mig om och han meckade lite med mitt huvud och nacke, petade på mig efter nån sorts mönster och sen sa han att jag skulle sätta mig upp försiktigt.

Jag satte mig upp och tog ett djupt andetag som gick hela vägen ner i tårna, jag har inte kunnat ta såna andetag på väldigt länge så jag bara satt där på britsen och andades och fnissade. (fortvarande i bh och trosor)  Jag reste mig upp och gick fram till spegeln och kikade på min spegelbild och valkarna kändes väldigt ointressanta nu :)

Mina axlar var helt i linje mad varandra ???
Han tog tag i huvudet och vred nacken till höger och vänster och nu gick det fint som ett välsmort gångjärn åt bägge hållen :) Jag neg så rakt och fint med bägge knäna.......himla skumt?

Han förklarade en massa som jag inte orkar gå in på nu men jag som är lite skeptiskt till sånt här blev helt gråtfärdig när min axel satt där den skulle och värken var borta.

Idag har jag mått rätt illa och igår kunde jag inte heller vila eftersom jag ju hade mitt första me&i party då  men imorgon ska jag vila...ska till frissan kl 10.00 och sen ska jag äta god lunch innan jag plockar upp barnen :o)
Det var helt naturligt att må ganska dåligt i några dagar nu eftersom kroppen ska ställa in sig nu.

Svammligt värre men en rapport iallafall :)

KRAM!

Pappa tog på mig de snygga byskorna!!!!

Hojtade lillemannen när jag kom in genom dörren efter att ha tillbringat förmiddagen på en säljträff för me&i.  Han hade fått på sig nya shorts och ny t-shirt inför kalaset hos moster Monica som fyllde år den 3/5.

Mostern har köpt hus nyligen och det är himla mysigt att komma dit och se hur huset omvandlas från bastupanel på varenda vägg och tak till ljust, öppet med snygga fondväggar. Tomten betod av 3 enorma träd men nu var de nedtagna och man kunde plötsligt se en rikedom på pioner, gullregn, lupiner och scilla. Blir nog fint som tusan när gräset har grott och den mesta kirskålen har fattat att syrran inte ger sig - med en nybliven husägares hela frenesi har hon startat krig emot den förhatliga växten.


De har en gammal kisse som flyttade hem till dem efter många hårda år som ute/vildkatt på Hälsö. Nu lever han livets goda dagar med massor av kärlek och mat hemma hos dem. En liten syster fick han nu i veckan när min systerdotter på 16år kom hem med en liten mager hittekatt som numera ingår i familjen.
En liten skygg tjej som satt under sängen och kikade tillbaks på oss med stora ögon.

p

Tid.....

är nånting relativt va?
Iallafall så blev jag överlycklig idag eftersom jag efter 6 mån väntan fått besked om en dietist tid om 2månader :) Nu ska kanske äntligen "fat-suiten" komma av.

Sen pratade jag med osteopaten idag och blev glatt överaskad när jag fick en tid redan nästa onsdag.
 - OJ!, det var snabbt! sa jag till honom.... tycker du det? sa han förvånat.
Tänk ändå vad man blir van vid all denna väntan på hjälp när man är dålig...... ren tur att man håller sig på benen tills hjälpen kommer....oftast! :o\

Sen var min lilleman iväg och lekte med en kompis idag ensam :) 
Hallå? Var e bebisen?

Vi träffade N och hans mamma här utanför när Anton och jag grävde i rabatterna, de skulle gå upp till sandlådan 15m härifrån och Anton fick gärna följa med.  Jag skulle bara in och fixa lite med middagen så Anton gick med dem. Efter 5minuter kommer Anton springande hem själv och tjoar: - Jag ska gå till N's ataan och bygga lego. Jag ringde N mamma som sa att de skulle gå in lite för det blåste så och att jag ju kunde hämta Anton om en stund.

30 minuter senare stod jag utanför dörren och smågrabbarna lekte för fullt och Anton vlle inte gå hem.  N's mamma berättade att N hade velat spela tv-spel men då hade hon sagt att Anton var för liten för det spelet.
- Jag e inget liten kille, jag e en stor ponke jag e 3 år!!! sa Anton med darrande underläpp och N's mamma kände sig jättedum :)


RSS 2.0